neděle 10. října 2021

Oprava auta & COVID

Pise se rok 2019 a my se uspesne vracime s klepajicim motorem do Ceska. Vsichni maj radost ale urcite ne takovou jako my, ze to nas Sprinter dojel a nemuseli jsme resit odtah 4t dodavky az z Bulharska. Ano odtah, protoze nas cekala kompletni oprava motoru, kterou bychom si v cizine nemohli dovolit. Takze moc nelenim a spolu s Jardou se na to hned vrhame. Usetrim vas detailu, konecna diagnoza byla- mazlej pist kvuli prehrati motoru. Takze cely motor ven a tydny shaneni novych dilu a oprav..


Kdyz nekdy kolem Vanoc vyjizdi auto poprve z dilny uz uz se vidim na dalsich cestach. Dodelavame jeste vzduchove mechy shanime novou napravu s uzaverkou a vyrazime na kratkou dovcu sousedum do Rakouska vsechno poprve vyzkouset. Auto je krasne, hory jsou krasne ale zpravy moc ne. Za rohem v Italii prave propuka silena epidemie, dnes uz dobre znameho viru COVID-19. No a co nevidet jsme meli prvni pripady nakazy v Cesku. Vsichni jsme se zacli bat, zavirali se vsechny hranice, okresy, mesta apod. Z nasich velkych planu na cesty tak trochu seslo. Ja dal pracuju v Cevaku, Monca v Zoo a nase cesty se zkratili na CR, obcas dokonce jen na Jihocesky kraj. Zasekli jsme se tu :-(


Nas plechovej kamarad ma sice novy motor ale zbytek tak trochu rezne.. Kdyz v Cervnu 2020 zajizdim na dilnu, s tim ze by bylo potreba zavarit par direk v prahu vubec netusim co me ceka.. Mesice vyvarovani, nastavovani prahu, dveri a podlah. Na podzim Monča všechno vykitovala, Milan vše nalakoval, já nastrikal cely podvozek atd atd.. Vedeli jste ze existuje ultra ultra bila barva, ktera odrazi az 90% tepla? Jo i takovouhle ptakovinu, jsem si vymyslel nastrikat na strechu naseho bejvaku.. A tim to zdaleka nekonci- kdyz jsme nekdy kolem Vanoc 2020 konecne vyjeli z dilny zacla nejaka snad asi 3. nebo 4. vlna pandemie. Kdyz nas pan Prymula, Blatny, nebo kdo to tenkrat vladl, zase nechal doma vrhli jsme na interier naseho Mercedesa.


Neco jsme s nim prozili a uz jsme vedeli co nam nevyhovuje a co bychom chteli postavit jinak. A tim jinak, myslim treba zmensit jednu policku o par centimetru ci otocit zachod o 90°. Protoze, kdyz chcete do 7metrove dodavky nacpat veci na 4 rocni obdobi, na vsechny vase konicky a sporty, tak stavite police presne na miru svemu obsahu. Kulate, hranate, sikme, sklopne, zkratka vse musi zapadat jak puzzle. Beda, jestli si nekdy koupime jine boty, nebo snad kolo :-D No zkratka: vymena solaru, obnova cele 12V rozvodne site, rozvodu vody, vymena lednice, vetracek sem, svetylko tam, nove okno v posteli, v obyvaku, suplik tamhle, hacek tady, suplik vedle.... Zabava na pul roku.


Ted je konec zari 2021 a my konecne vyrazime na cesty. Po dvou letech! Na vychod! Rumunsko, Turecko, Gruzie, Armenie, zkratka kam nas, kvuli korone pusti.. Ale o tom zase az priste..


PS: Veliké díky patří Jardovi, Tátovi, Milanovi ale i celému SMČ, za nemalou pomoc, nápady, prostředky, trpělivost a čas, který nám všichni věnovali!





































1 komentář:

  1. Jet na dovolenou k moři autem je super, ale je to velké riziko. Na autě je tolik věcí, co se může stát. Díky bohu je manžel mechanik, takže když se něco stane, tak si ví rady. Vozíme s sebou alespoň nějaké základní nářadí. Sice ne jeho profi šroubový kompresor a vzduchové nářadí, ale věřím tomu, že i s klasickým šroubovákem, klíčem a kladívkem by nějakou opravu zvládl.

    OdpovědětVymazat

Nezapomeň se podepsat..